EL TALENT, QUÈ ÉS I COM CONNECTAR AMB ELL ?

El talent ens parla de la vida de l’univers en totes les  seves expressions, facetes, formes a través de cada ésser individualitzat. Cada un de nosaltres té un potencial, una àrea en la vida en què resulta ser el més òptim. Aquest potencial o talent es desenvolupa amb plaer, sense cap esforç. És viscut com un joc.

El talent és l’expansió del nostre ésser, de la seva pròpia naturalesa. Per això és tan important que cada persona es conegui, reconeixent els seus talents i les seves habilitats òptimes innates. D’aquesta manera l’experiència com a individus és des de l’expansió, la creativitat, l’amor i la plenitud. Simplement es tracta de ser qui som realment. No existeix la competència, perquè cada un de nosaltres manifesta naturalment un talent únic aportant l’expansió a l’univers.

Els nostres talents innats no suposen cap mena d’aprenentatge i d’esforç, i quan els posem en pràctica ens obren el cor, sentint una joia, una pau i una serenitat immensa. I així podem  arribar  a una coherència i una harmonia entre el que pensem, sentim i realitzem.

PER QUÈ NO CONEIXEM ELS NOSTRES TALENTS?

El nostre sistema educatiu està basat en les competències en lloc dels talents innats. Les competències són l’habilitat apresa que cada persona desenvolupa  amb més o menys facilitat. La finalitat de les competències és poder exercir una professió o un treball dins la societat. El sistema educatiu convencional no té com objectiu principal l’acompanyament dels infants en la descoberta dels seus propis dons i talents. La competència, a diferència del talent, està balada en l’esforç.  S’ha de treballar dur per adquirir-la. Passem diplomes, exàmens, oposicions. S’ha d’estar reconegut pel sistema. 

És allà on neix la competició, la gelosia. S’ha de ser el millor en el seu sector.

En aquesta experiència hi ha molt de patiment.  Es viu en la por. O bé es té un sentiment de superioritat i es creu ser el millor, o bé es té un sentiment d’inferioritat i  un se sent desvaloritzat i menys legítim que els altres. Hi ha una elecció a fer: viure en la por a través de les competències, o viure en l’amor atrevint-se expressar els seus propis talents.

REDESCOBERTA DELS NOSTRES TALENTS

Redescobrir els nostres talents és tota una aventura. Normalment es passa per una crisi o una etapa de buit existencial, on s’ha de desaprendre la imatge que s’ha creat sobre si mateix i aprendre de nou a conèixer-se i a connectar amb la pròpia naturalesa. És un camí de tota la vida.

Per reconnectar-se als propis talents hi ha diferents eines. Però l’essencial resideix en la capacitat d’introspecció, d’escolta i d’honestedat.  

1.    Les memòries de la infància: 

Tornar als records de la nostra infància pot ajudar-nos a retrobar una època on s’era més innocent, doncs més connectat amb l’Amor. A què jugaves, què t’agrada fer? Què admiraves dels adults? Quin era el teu heroi o personatge preferit? I la teva historia favorita? 

Si hi ha una dificultat per recordar-se’n, es pot fer el treball en el present.

2.    En el present, el meu veritable plaer:

Avui, què és el que fas amb plaer?Poden ser petites accions que mentre les duus a terme, estàs en un estat de presència, no condicionat ni pel temps ni pel resultat. Aquí hi ha alguns exemples: cantar, cuinar, ballar, escotar, observar, dibuixar, inventar, organitzar, dialogar, acompanyar, aconsellar, comunicar, meditar, i així fins a l’infinit. Si s’està en un període on connectar-se a aquesta energia interior és difícil, hi ha altres mètodes que ens permeten redescobrir els nostres talents. 

3.    Què ens atrau?

Ser conscient del que ens atreu dels altres, és una manera de despertar allò que dorm en nosaltres. Què admiro de l’altre? Quines actituds i aptituds li envejo?En quin sector em sento atret/a:l’estètica, la decoració, el benestar, l’alimentació, el màrqueting, la música, l’esport, les ciències, la humanitat, l’univers, l’espiritualitat, la física, les relacions socials, el desenvolupament personal, els viatges…Ser conscient del punt on posem atenció. Què busco en internet o YouTube, quins llibres o revistes llegeixo? Quins programes o pel·lícules veig?

Aquí es troba una clau important.

4.    Demanar als nostres éssers estimats:

També es pot demanar als nostres ésser estimats o a les persones íntimes quins talents innats veuen en nosaltres. És una pregunta que podem fer als nostres pares, que ens han vist créixer, als nostres amics, als companys de treballs, a la nostra parella.

5.    Eines externes:

Existeixen també eines externes que ens permeten descobrir quin són els nostres talents innats. Aquestes eines són l’Astrologia, la Numerologia, el tarot o l’Anagrama. Aquests són fundats sobre la descodificació o interpretació, de l’energia lligada al nostre nom, data i lloc de naixement. Gràcies a aquestes informacions es pot comprendre la seva veritable naturalesa i l’energia que encarnem.

VIURE DELS NOSTRES TALENTS

Fer una professió dels nostres talents demana una gran responsabilitat tenacitat. Hi ha molts poques professions que corresponen als talents innats. No obstant això , hi ha la possibilitat de trobar un treball on es puguin expressar els nostres propis talents. Per exemple, si el meu talent és transmetre, per què no esdevenir professor o conferenciant, o no importa quin altre ofici on es tingui la possibilitat de transmetre. 

L’altra possibilitat és de crear la pròpia activitat on es posen els talents al nostre servei. En aquest cas, és necessari fer prova d’honestedat per superar les pors i els bloquejos. No és necessari fer una professió dels nostres talents, el més important és d’expressar la nostra essència i naturalesa al llarg de la nostra existència.

Marta Godayol Garcia

One Reply to “EL TALENT, QUÈ ÉS I COM CONNECTAR AMB ELL ?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s