L’OPORTUNITAT DEL CONFINAMENT

Cada situació, persona, sentiment o emoció és una oportunitat per connectar més profundament amb un mateix. 

La situació actual ens obliga a estar confinats i aïllats del món exterior. La majoria de gent ho viu com una catàstrofe o una fatalitat. És per això que m’agradaria compartir amb tots vosaltres la meva visió i la meva experiència. Estar aïllat del món exterior és una oportunitat per mirar el nostre món interior, per revisar quines són les nostres creences, les nostres pors, les nostres expectatives i les nostres emocions.

Durant aquest període moltes pors sorgeixen a la superfície. La por principal és la por a la mort. És veritat que, si ens identifiquem només amb un cos físic, aquesta por pot ser molt intensa. Per tant, pot ser un bon moment per demanar-nos qui som en realitat? Què és la vida? Perquè estic viu? Quin és el sentit de la meva existència? Què és la mort en realitat? És una transició més? Una transformació? Una transmutació? I també és un bon moment per qüestionar-se si estic vivint i gaudint la meva vida, si realment estic invertint la meva energia i el meu temps en persones i activitats que m’omplen, que em fan sentir ple, en pau i en total coherència. O bé si estic vivint la vida en mode supervivència, esforçant-me, lluitant, confrontant-me… Tots tenim la possibilitat de viure la nostra vida en total coherència i des de la plenitud. És una opció presa des de la voluntat i el coratge. Ara depèn de cadascú, fins a quin punt està compromès a acceptar i assumir la responsabilitat de la seva vida. 

També se’ns presenta la frustració i la ràbia de no poder fer el que un vol, sentint-se obligat a cancel·lar plans. Aquí se’ns mostra l’oportunitat de revisar les nostres expectatives, d’adonar-nos fins a quin punt vivim des del control i de la por a allò desconegut. 

L’angoixa i l’ansietat poden manifestar-se en la situació actual, on el futur és incert i on no podem planejar res, ja que tot depèn de com vagi evolucionant la situació. Doncs quina gran oportunitat!!!!Tenim la possibilitat de fer l’experiència del moment present, de viure l’aquí i l’ara. De viure dia a dia, concentrar-se en allò més essencial. Potser és moment de prendre consciència fins a quin punt consumíem més de les necessitats reals, i com al mateix temps n’érem esclaus.

Per a mi es tracta de fer un treball d’honestedat i responsabilitat, de mirar tot allò que sorgeix en mi i acceptar-ho. L’acceptació és tan simple com sentir el que estic sentint en cada moment, deixar sortir totes les emocions que emergeixen. Si sento por, la miro i la respiro; si sento tristesa, ploro; si sento ràbia, la canalitzo a través del moviment físic, de respiracions, de l’art, de la creativitat. Cada un ha de trobar la seva manera de mobilitzar tota aquesta energia. 

Només responsabilitzant-nos del nostre interior i assumint-lo podem crear un món exterior responsable. Jo atrec i creo a partir del  què sóc: sóc responsable, i per tant,  atrec responsabilitat a la meva vida, en forma de persones i situacions. 

No et faci por sentir el que sents. Les emocions i les sensacions són energies que necessiten ser mobilitzades, indicadores de les teves pors i creences. Quina és la sensació després de riure una bona estona? O després de plorar?…la serenitat. Com la pau i la calma que hi ha després d’una tempesta. 

Podem utilitzar aquesta situació per connectar amb nosaltres mateixos, per obrir-nos a sentir i acceptar el moment present, per revisar les nostres creences i les nostres pors, per reflexionar sobre les relacions que tenim i sobretot per prendre consciència d’allò en què estem invertint la nostra vida.

Per això tenia ganes de compartir la meva visió de la situació com una oportunitat per revisar la pròpia  vida, meditar sobre allò essencial i fer la tria a fi de poder continuar el propi camí amb més consciència i responsabilitat. 

Bona meditació i reflexió. 

Marta Godayol Garcia

Terapeuta holística

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s